ကုလားပဲကို ညကထဲက ဆန်ချိန်ခွက် ၂ ဗူးရေစိမ်ထားပါတယ်။ ပဲကို ရေနွေးထည့်ပြီး ပဲမြှပ်အောင်ရေထည့်တည်ပေးပါတယ်။ အရေးကြီးဆုံးက ဆားမထည့်ပါနဲ့နော်။ ဆားထည့်ရင် မနူးတတ်ပါဘူး။ ပဲနူးရင် ရေစင်အောင်ဆေးလိုက်ပါတယ်။ (ပဲအနှစ်တွေ မကြိုက်လို့ပါနော်)
ဆိတ်သားကို မငြီအောင် ဆားဆနွင်းထည့်ဆေးပြီး ရှလကာရည် ဆန်ချိန်ခွက်တခွက်ထည့်ပြီး နှံ့အောင် နယ်ပေးပြီး ၅မိနစ်လောက် ရှလကာရည်နဲ့ နှပ်ပေးထားပါ။ ပြီးရင် ရေနဲ့စင်အောင်ဆေးပြီး ဂျင်း၊အချိုမှုန့်၊ငံပြာရည်နဲ့ မဆလာရောနယ်နှပ်ထားတာပါ (၁နာရီလောက်နှပ်ထားတာပါ)။
ဆီ ဟင်းချက်ဇွန်း ၂ ဇွန်းထည့်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူနီဂျင်း၊ ငရုတ်သီးစိမ်းမှုန့်နဲ့ ဆိတ်သားကို ဆီသတ်ပါတယ်။ ဆီနာနာသတ်ပြီး ဆိတ်သားမြှပ်အောင် ရေ ၂ရည်ထည့်တည်ပေးပါ။
(ကျွန်မက ရေ ၃ရေထည့်တည်ပါတယ် - နူးအိနေတာကြိုက်လို့ပါ) ရေကုန်ခါနီး ဆီပြန်နေရင် ပြုပ်ထားတဲ့ ကုလားပဲကိုထည့်ပြီး ဆူပွက်လာရင် မန်းကျည်းရည်အနည်းငယ်နဲ့ ဆိတ်သားမဆလာ ခတ်ပေးလိုက်ရင် အရသာလဲရှိ မွှေးလဲမွှေးတဲ့ ဆိတ်ပဲချက်ရပါပြီ။
(ပျင်းတော်သိမ်နဲ့ ငရုတ်သီးခြောက်ကို ကြိုက်ရင်ဆီသတ်ပြီး ခတ်လို့ရပါတယ်နော်)
#credit
0 Comments